Tehnologia 5D revoluționează ecografia

259
Tehnologia 5D revoluționează ecografia - tehnologia5d-1409319760.jpg

Articole de la același autor

Tehnica investigației medicale cu ajutorul ecografului se revoluționează constant. Acum, tehnologia 5D, oferă medicilor și părinților șansa de a vedea trăsăturile faciale ale fătului cu maximă claritate.

Treptat, de la imagini în format 2D, 3D sau 4D s-a trecut la generația 5D, care reprezintă un salt important în domeniul obstetrică-ginecologie.

Ce reprezintă însă 5D în ecografie? 2D este o imagine în alb-negru și în timp real. 3D permite observarea tridimensională a fătului într-o imagine statică. 4D adaugă încă o dimensiune, timpul, și astfel se pot vedea mișcările feței și ale membrelor fătului. Ecograful care utilizează tehnologia 5D oferă o dimensiune suplimentară ce este dată de deosebita acuratețe a detaliilor.

Ecografele 5D acoperă o întreagă gamă de aplicații: cardiologie, endocrinologie, fertilitate, musculoscheletal, neurologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, radiologie și urologie.

Prin intermediul ecografului dotat cu tehnologia 5D, mama va avea o vedere reală a copilului, a stării și mișcărilor fătului. Această tehnologie îi va permite să își cunoască mai bine copilul chiar înainte de a se naște.

Astfel, mămicile vor putea descărca imaginile rezultate dintr-o ecografie direct pe smartphone sau pe tabletă, utilizând o aplicație numită "Hello Mom", aplicație care rulează pe sistemul de operare Android.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.478 secunde