Taiwan speră să producă în 2014 un vaccin împotriva virusului gripei aviare H7N9

65
Taiwan speră să producă în 2014 un vaccin împotriva virusului gripei aviare H7N9 - cercetare-1381759293.jpg

Articole recomandate

Taiwan speră să producă primul vaccin împotriva virusului gripei aviare H7N9 la sfârșitul anului 2014, după un prim caz de infectare descoperit în insulă în cursul acestui an, au anunțat luni cercetătorii taiwanezi, transmite AFP, citat de Agerpres.ro.

'Prevedem lansarea celei de-a doua faze a testelor clinice în martie', urmând să vizeze 300 de cazuri, a precizat pentru AFP Su Ih-Jen, directorul Institutului național pentru maladii și vaccinare al Institutelor de cercetare în domeniul sănătății publice (NHRI).

Faza III a testelor clinice va fi lansată ulterior, în luna iunie, pe un eșantion de 1.000 de persoane.

Starea bolnavului depistat de autoritățile din Taiwan a fost gravă dar stabilă în momentul spitalizării. Ulterior, acesta a fost externat, dar autoritățile au decis să accelereze cercetările în vederea elaborării vaccinului împotriva acestei tulpini a gripei aviare.

'Virusul H7N9 este cel mai susceptibil să se propage în lume, cercetătorii arătând că acesta se transmite la nivelul căilor respiratorii superioare', a declarat Su, făcând referire la virusul H5N1 al gripei aviare care afectează căile respiratorii, plămânii sau căile respiratorii inferioare.

Din 2003, H5N1 a cauzat moartea a peste 250 de persoane din circa 10 țări, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

China este până în prezent țara cea mai afectată de răspândirea H7N9, cu peste 40 de decese înregistrate, dar cel puțin un caz a fost semnalat în Taiwan la un bărbat care a călătorit în China, notează agenția franceză de presă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6355 secunde