Sute de mămici constănțene s-au întors mai devreme la muncă

195
Sute de mămici constănțene s-au întors mai devreme la muncă - stimulentemame-1476204370.jpg

Articole de la același autor

Dacă în primele șase luni ale anului, la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Constanța, au fost depuse doar 390 de cereri pentru reluarea activității de către mame, cifra acestora s-a dublat din luna iulie.

"De la începutul anului și până în prezent, numărul persoanelor care se aflau în plata indemnizației pentru creșterea copilului și care și-au reluat activitatea a fost de aproximativ 65 pe lună. Începând cu data de 1 iulie, cifra celor care și-au reluat activitatea cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea vârstei de doi ani de către copil sau trei ani a celui cu handicap a fost de 140 pe lună, iar după reluarea activității a fost depus doar stimulent de inserție la primărie", a declarat, pentru "Cuget Liber", șeful Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, Marin Țopai.

Acesta a precizat că, după data de 1 iulie, au fost introduse noutăți în ceea ce privește stabilirea și plata stimulentului de inserție. Astfel, stimulentul se stabilește la 50% din indemnizația minimă, respectiv 531 de lei lunar. Pentru persoanele aflate în plata stimulentului de inserție, care nu doresc modificarea opțiunii, majorarea cuantumului și prelungirea perioadei de acordare a acestuia până la vârsta de trei ani a copilului, respectiv patru ani în cazul celui cu handicap s-a făcut automat încă de acum trei luni de către AJPIS, fără ca persoanele în cauză să depună vreo cerere în acest sens. Pentru a beneficia de acești bani, este obligatorie reluarea activității cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani sau trei ani în cazul micuților cu probleme de sănătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5017 secunde