Surprize neplăcute pentru studenții francezi care studiază în România

80

Articole de la același autor

Mulți studenți francezi la Medicină care vor să-și facă studiile în România au probleme la întoarcerea în Franța. Mulți dintre ei preferă să nu-și termine studiile în România.

La sfârșitul anului 5, se întorc în Franța pentru a trece Examenul de Clasificare Națională (ECN), ceea ce le va permite să-și facă stagiatura într-un spital francez și să profeseze apoi ca medic în Franța, informează sâmbătă publicația L'Alsace.

Această modalitate a făcut obiectul unei contestații din partea studenților și facultăților franceze. Prin urmare, la 10 august 2011 guvernul a prevăzut prin decret ca studenții, care au epuizat posibilitățile de a urma cursurile de Medicină în Franța și au ales să facă o facultate în străinătate, să nu se poată prezenta la probele pentru ciclul 3 de studii medicale în Franța.

Uniunea Europeană a constatat la rândul său caracterul neconstituțional al acestui decret. Astfel, autoritatea administrativă a emis o decizie și a anulat restricțiile impuse de statul francez, punând în cauză tratamentul diferențiat printre studenți, transmite Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9634 secunde