Sunteți hipertensivi? Iată ce alimente vă sunt recomandate
Articole de la același autor
Hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută este o afecțiune frecventă, situații în care sângele exercită o presiune exagerată asupra pereților arteriali. Din păcate, aceasta poate duce la complicații, precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale și insuficiență renală.
Vestea bună este că hipertensiunea poate fi controlată prin alimentație. Pentru a ține sub control tensiunea arterială trebuie să includeți în meniu câteva alimente. De exemplu, stafidele vă ajută să scădeți tensiunea arterială. Deși modul exact în care stafidele acționează asupra presiunii sanguine nu este cunoscut, efectul este unul clar, ajută la scăderea tensiunii arteriale, spun specialiștii.
Persoanele care consumă trei kiwi pe zi au o presiune sanguină mai scăzută decât cele care nu au acest obicei. Acest lucru se datorează în cea mai mare parte luteinei, un antioxidant puternic, care se găsește în acest fruct. Apoi, pepenele roșu conține o serie de nutrienți, fibre, vitamina A, potasiu. În plus, un studiu efectuat în Statele Unite arată că un aminoacid al său, numit L-arginină, are efecte de scădere a presiunii sanguine. Un alt studiu a arătat că flavonoizii pe care îi conține ciocolata ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce poate scădea presiunea sanguină. Dacă vă plac ardeii iuți, veți beneficia din plin și de efectul scăderii tensiunii, asta datorită capsaicinei conținute de aceștia.
Nu în ultimul rând, alimentele bogate în potasiu, cum sunt bananele, avocado, mazărea sau spanacul au capacitatea de a stabiliza presiunea sanguină mai mult decât suplimentele luate de la farmacie.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 18 Iulie 2021
Marţi, 06 Iulie 2021
Duminică, 27 Iunie 2021
Marţi, 16 Martie 2021
Joi, 17 Decembrie 2020
Sâmbătă, 12 Decembrie 2020
Luni, 12 Octombrie 2020
Vineri, 10 Iulie 2020
Joi, 21 Mai 2020
Sâmbătă, 16 Mai 2020