Sucurile dietetice ne îngrașă

570
Sucurile dietetice ne îngrașă și ne slăbesc sănătatea. La această concluzie au ajuns cercetătorii americani după ce au realizat două studii noi. Aceștia au identificat o serie de legături între așa-numitele băuturi răcoritoare dietetice, fără zahăr, și o stare a sănătății mai precară.

Persoanele care susțin că beau două sau mai multe astfel de sucuri, fără zahăr, pe zi au înregistrat o creștere a circumferinței taliei de până la șase ori mai mare decât la persoanele care nu consumă astfel de sucuri, conform cercetătorilor de la Centrul pentru Medicină al Universității Texas, din San Antonio.

Un al doilea studiu a ajuns la concluzia că îndulcitorul aspartam, deseori folosit în compoziția băuturilor răcoritoare fără zahăr, duce la creșterea nivelului de zahăr în sângele șoarecilor bolnavi de diabet.

"Concluziile acestor studii indică faptul că promovarea băuturilor răcoritoare dietetice ca alternative sănătoase la băuturile răcoritoare cu zahăr este o greșeală. Băuturile răcoritoare dietetice pot avea 0 calorii, dar nu și zero efecte negative", a explicat unul dintre coordo-natorii acestor studii, Helen P. Hazuda, profesor la Școala de Medicină a Universității Texas.

Grăsimea abdominală reprezintă un risc major pentru declanșarea anumitor tipuri de diabet, boli cardiovasculare, cancer și alte condiții cronice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3747 secunde