Sucul de sfeclă roșie păstrează creierul sănătos

672
Consumul de suc de sfeclă roșie îmbunătățește circulația sângelui în creier. La această concluzie au ajuns mai mulți oameni de știință americani, iar descoperirea lor este un progres extraordinar în lupta împotriva schizofreniei.
Cercetătorii de la Universitatea Wake Forest din Statele Unite ale Americii au investigat efectele nitraților din legumele roșii. Conducătorul cercetării, prof. Daniel Kim-Shapiro explică: "Au fost numeroase studii care au arătat beneficiile sucului de sfeclă roșie asupra circulației sanguine, dar noi am dorit să arătăm că acest tip de suc îmbunătățește și circulația sângelui în creier. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, unele porțiuni ale creierului nu mai sunt oxigenate suficient, iar acest lucru pare să aibă legătură cu apariția semnelor de schizofrenie".
Concentrații mari de nitrați se află în sfecla roșie, dar și în țelină, varză și alte legume cu foi verzi, precum spanacul și salata. Atunci când consumăm alimente bogate în nitrați bacteriile bune din cavitatea bucală îi transformă în nitriți. Oamenii de știință au observat că nitriții pot ajuta la desfundarea vaselor sanguine, crescând circulația sângelui și oxigenarea, mai ales în porțiunile unde acestea sunt reduse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Pneumonia face ravagii în Constanța
Pagina a fost generata in 2.6712 secunde