Stresul, cel mai mare "furnizor" de boli

239
Stresul, cel mai mare

Articole de la același autor

Deși nu suntem conștienți de asta pe cât ar trebui, stresul a devenit cel mai mare dușman al sănătății noastre, afectând atât exteriorul cât și interiorul nostru.

Stresul duce la tulburări metabolice, acestea fiind printre primele simptome care se instalează, manifestându-se prin: fluctuații în greutate, tulburări ale digestiei, ale proceselor de memorare, atenție, ale ritmului somn-veghe cu alternanța insomniilor și stările de somnolență, tulburări de creștere în copilărie sau la adolescență etc.

"Tulburările psihosomatice definesc externalizarea fizică a simptomelor psihice de intensitate maximă negestionate sănătos. Psihicul are un rol foarte important atât în declanșarea multor boli, cât și în perceperea și trăirea acesteia. Unele boli funcționale sau organice pot avea origine psihică. Mecanismele psihice, precum obsesia, compulsia sau depresia, pot da naștere anumitor suferințe cu caracter organic. Pot apărea probleme în sfera digestivă: ulcer, sindromul colonului iritabil sau dischinezia biliară, din sfera respiratorie, afecțiuni ca astmul, sau chiar din sfera dermato-venerică, boli ca psoriazis, dermatoze sau eczeme", explică Violeta Gheorghiță, psiholog clinician la Crucea Roșie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3973 secunde