Statistică îngrijorătoare. Tot mai mulți copii nevaccinați antirujeolic

166
Statistică îngrijorătoare. Tot mai mulți copii nevaccinați antirujeolic - copiinevaccinati-1484743708.jpg

Articole de la același autor

"Procentul de acoperire vaccinală antirujeolică la copiii în vârstă de un an în județul Suceava era doar de 61% în cursul anului trecut, reprezentând cel mai mic procent înregistrat până în prezent", a declarat presei adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.


Din datele colectate de DSP Suceava rezultă că procentul de acoperire vaccinală antirujeolică la copiii în vârstă de un an, de 61%, este ''nemaiîntâlnit în analele DSP''.


Adjunctul DSP Suceava a subliniat că este foarte important ca părinții să conștientizeze faptul că trebuie să-și protejeze copiii împotriva rujeolei și să accepte vaccinarea conform calendarului național de vaccinări, mai ales după decesele înregistrate în Vestul României la sugari nevaccinați care au făcut forme grave ale bolii, notează romaniatv.


Potrivit medicului epidemiolog, rujeola ''nu este o boală simplă'' și poate conduce la o scădere a imunității organismului pe termen lung, ceea ce face ca pacientul să fie mai vulnerabil în fața altor boli.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.485 secunde