Stafilococul auriu poate provoca daune serioase în organism

227
Stafilococul auriu poate provoca daune serioase în organism - stafilococ2-1631628901.jpg

Articole de la același autor

Stafilococul auriu nu este o bacterie prea prietenoasă, aceasta provocând, de foarte multe ori, infecții în mai multe zone ale corpului. De exemplu, a precizat dr. Larisa Diaconu, această bacterie poate duce la apariția infecțiilor nozocomiale sau a toxiinfecțiilor alimentare. Partea proastă este că tot ea este vinovată de instalarea unor infecții severe. Principalele afecțiuni pe care le determină sunt: faringita, bronșita, pneumonia, artrita, acneea etc. Toate aceste boli sunt întâlnite, în mod special, atunci când organismul uman este slăbit, când imunitatea este scăzută, momente în care acest stafilococ auriu poate să provoace daune serioase în corp și să ducă la apariția unor complicații serioase așa cum este meningita, septicemia, endocardita și nu numai.

Unde se află acest stafilococ auriu? De regulă, este prezent pe pielea și mucoasa nazală și nu produce nici un simptom, în cazul oamenilor sănătoși. De fapt, stafilococul auriu stă la originea infecțiilor nozocomiale și a toxiinfecțiilor alimentare. Când stafilococul auriu trece în sânge, se poate fixa în articulații, oase, plămâni sau inimă, iar infectarea acestor organe poate duce chiar la deces.

Desigur, există anumite categorii de persoane care au un risc crescut de a face complicații. Aceștia sunt nou-născuții, bolnavii cu boli cronice, cei cu boli de inimă, cu diabet zaharat, cu cancer, femeile gravide sau cele care alăptează, ori cei care au răni deschise. De foarte multe ori, acest stafilococ este și cauza infecțiilor intraspitalicești. Explicația este aceea, că spitalele pot să devină adevărate surse de infecții, din cauza numărului mare de pacienți bolnavi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3741 secunde