"Spune DA! Susține donarea de organe"

88

Articole de la același autor

Asociația Transplantaților din România (ATR) a dat startul Campa-niei "Spune DA! Susține donarea de organe", ediția 2013, la Constanța.

Campania urmărește să conștientizeze publicul asupra gestului donării, asupra nobleței și generozității actului donării și nu în ultimul rând asupra legalității acestui gest. 

În același timp își propune să atragă în activitățile de informare instituții și persoane care prin specificul activității lor vin în contact cu mulți oameni și le pot transmite informații corecte despre actul donării: medicul de familie, Crucea Roșie, direcțiile de sănătate publică, Biserica, etc. 

Lansarea campaniei a fost marcată și de participarea prof. dr. Vasile Sârbu, specialist în domeniul transplantului, care a transmis un mesaj inițiatorilor campaniei: "Ceea ce faceți voi este educație pentru sănătate și ar trebui să fiți sprijiniți de cei care se ocupă de transplant și de coordonare în orașele în care mergeți. Vă știu de câțiva ani și admir perseverența, implicarea, dăruirea și candoarea cu care faceți aceste lucruri." 

Pe de altă parte, președintele ATR, Gheorghe Tache, prezent la eveniment a subliniat importanța creșterii numărului donatorilor: "Șansa la o nouă viață a celor aflați pe listele de așteptare în vederea efectuării operației de transplant va crește concomitent cu creșterea numărului de donatori. Iar pentru ca aparținătorii unui potențial donator să poată lua o decizie informată, trebuie să cunoască demersurile și procedurile legale cu privire la actul donării. O astfel de informare face Asociația Transplantaților din România în cadrul Campaniei «Spune DA! Susține donarea de organe»". 

La demararea campaniei, voluntarii ATR s-au prezentat cu prenume, vârsta grefei și o scurtă poveste a vieții.

Reprezentanții organizației spun că replici de genul "Unde trebuie să semnez" sau "Pentru ce să ducem cu noi în pământ organele dacă mai pot folosi la ceva, la cineva?" sunt tot mai dese.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cine împiedică donarea de organe
Pagina a fost generata in 0.3952 secunde