Sprijin specializat pentru gravidele din Agigea și Lazu

166
2
Sprijin specializat pentru gravidele din Agigea și Lazu - sprijinspecializatagigea20150924-1443165451.jpg
Gravidele cu venituri mici și proaspetele mămici din Agigea și Lazu au participat joi, 28 septembrie a.c., la prima sesiune de instruire privind educația perinatală. Casa de Cultură din localitate a fost gazda evenimentului. Cursul de instruire, organizat de Primăria și Consiliul Local Agigea, prin intermediul Serviciului Public de Asistență Socială, în parteneriat cu Asociația SAMAS, s-a dovedit a fi unul viabil și benefic. Participantele au obținut informații legate de sarcină și îngrijirea bebelușului. Reprezentanții asociației au abordat teme precum modificările în sarcină, etapele sarcinii, nașterea, alăptarea, igiena mamei și a copilului, alimentația în sarcină. 


"Dorim să deschidem un centru SAMAS în zona Delfinariu din Constanța, publicul țintă fiind persoanele defavorizate social: mame singure, mame minore, persoane cu venituri mici. Am început activitatea la Cumpăna, acolo unde au fost foarte multe mămici, iar astăzi (joi) suntem la Agigea și vom continua cu localitatea Chirnogeni și comunele care sunt incluse în proiect. Avem 200 de mame incluse în proiect. Le vom asiste timp de șase luni. Facem educație perinatală, educația mamei de la momentul concepției și până când copilului are în jur de doi ani. Vorbim despre cursuri de alimentație al gravidei, legate de sarcină, alăptare, de igienă. Pledăm pentru naștere naturală și alăptare exclusivă pentru cel puțin șase luni", a declarat Anastasia Zamfir, reprezentantul SAMAS. 


La evenimentul de joi au participat aproximativ 10 persoane. "Este un lucru foarte bun. Ne-am bucurat că Departamentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Agigea ne-a informat de acest eveniment. Mă bucur că trei mămici au participat la acest curs", a declarat psihologul Ana Maria Constantin, directorul Centrului de Zi din Agigea. 


Programul se adresează femeilor care provin din medii defavorizate, obiectivele principale ale acestuia fiind creșterea ratei de alăptare exclusivă pentru cel puțin șase luni și facilitarea accesului la pregătirea pentru naștere și îngrijirea copilului în primele 1.000 de zile de viață, realizată de educatori perinatali certificați SAMAS. Să devii părinte este o experiență minunată! Înscrie-te la cursurile Asociației SAMAS de Sănătate pentru Mame și Sugari și pregătește-te pentru fiecare etapă de dezvoltare a copilului tău!


Comentează știrea

mRmzKVrfaC
18 aprilie 2016
YIXQIPIjXGnHpIUVa

3TNTVo uxqxdrhwonze, [url=http://hhqfudhfrnqt.com/]hhqfudhfrnqt[/url], [link=http://aeaqhxsevjka.com/]aeaqhxsevjka[/link], http://zjgdlcufpteo.com/

hoWuPJeDy
20 aprilie 2016
QqREKuekWAbM

Zq9o7m ayewyouzktum, [url=http://qiyleuebcovf.com/]qiyleuebcovf[/url], [link=http://dqxwvmbjstop.com/]dqxwvmbjstop[/link], http://flcszpjfxrme.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2889 secunde