Sporturi și activități care ne mențin în formă pe timp de vară

138
Sporturi și activități care ne mențin în formă pe timp de vară - sporturisiactivitati-1562830183.jpg

Articole recomandate

Nu lăsați ca temperaturile crescute să vă împiedice să ajungeți la cea mai bună formă fizică. Vara este cel mai bun moment pentru a învăța și practica noi activități, bune pentru corp și psihic, de aceea nu te sfii și încearcă un nou sport și atingeți scopurile pentru a te simți bine în propria piele.


O activitate complexă care ajută la starea de sănătate este înotul, un antrenament perfect pentru întregul corp. Acesta crește rezistența cardio-pulmonară, stimulează circulația sangvină, contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale stabile, îmbunătățește postura corporală, generează stări de bine, pozitive, stimulează creșterea și dezvoltarea fizică și psihică. 


O altă activitate la fel de benefică este mersul cu bicicleta. În primul rând, poate fi folosită foarte des, deoarece este un accesoriu ușor de achiziționat. În același timp, dacă preferați plimbarea zilnică prin oraș cu bicicleta este recomandată și purtarea unei măști de filtrare a aerului. Dacă nu, puteți alege weekendurile în parcuri pentru o astfel de activitate, mai ales că există și opțiunea de a închiria.


Dimineața sau seara ne întâlnim cu aerosolii de care beneficiază sistemul nostru respirator și mai ales sinusurile, iar alergatul pe plaja este o foarte bună metodă de a ne ține în formă fizică bună prin efectuarea unui exercițiu cardio extraordinar de plăcut.


Dacă nu ai timp pentru activitățile de mai sus, există întotdeauna soluții la îndemână. Plimbările în parcuri pot fi însoțite și de o sesiune de sport în zonele amenajate special cu diverse aparate. Vremea frumoasă ne permite să facem mai multe plimbări pe jos, fie în weekend-uri în parcuri, fie atunci când plecăm de la birou. Dacă luăm în calcul alte trasee, în care vom acoperi doar o parte din drum cu mijloace de transport în comun, ne putem bucura și de un segment în care putem face o plimbare. În plus, este momentul perfect să mai renunțăm și la mersul cu mașina personală, evitând astfel cozile în trafic. Faceți o încercare și poate descoperiți chiar că veți câștiga și timp în plus, pe lângă beneficiile evidente care compensează sedentarismul.
Madlena CĂLUGĂREANU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8566 secunde