Spitalele private din Constanța sunt în cea mai proastă categorie

316

Procesul de clasificare al spitalelor din județul Constanța s-a finalizat, odată cu distribuirea rezolu-țiilor de clasificare și către spitalele private.
Iar prin actele respective, Minis-terul Sănătății îi înștiințează pe reprezentanții unităților Euroma-terna, Isis Medical Center, Medstar 2000 și Medical Analysis că au fost clasificate în categoria V de com-petență. Altfel spus, toate spitalele private din județul nostru au fost încadrate în cea mai de jos cate-gorie.
Decizia nemulțumește cadrele medicale din spitalele private, în condițiile în care solicitările depuse vizau încadrarea în categoriile II M sau III. Mai mult, aceeași a fost și recomandarea trimisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constan-ța. De precizat că unitățile private nu erau obligate să solicite clasi-ficarea în departajarea realizată de Ministerul Sănătății.
"Nu s-a ținut cont, în clasificarea spitalelor, de calitatea serviciilor și actului medical. Noi îndeplineam toate condițiile pentru a ne încadra în II M, dar ne-au clasat în V. Unitățile de stat le-au fost acordate planuri de conformare și au fost incluse în categoriile superioare. La spitalele private de ce nu s-a procedat la fel? Pentru că nu s-a vrut! Criteriile sunt făcute de așa natură încât spitalele private să nu ia bani, să nu le fie decontate serviciile acordate", ne-a declarat reprezentantul unei unități private, care a dorit însă să-și păstreze anonimatul.
Spitalele private au fost depunctate pentru că nu au centre de cercetare și nici baze clinice ale Facultății de Medicină, așa cum au spitalele de stat.
Dr. Constantin Dina, directorul DSP Constanța, ne-a declarat că, asemenea spitalelor de stat, și pentru unitățile private poate fi modificată clasificarea, dacă vor îndeplini criteriile necesare. "Oricând vor îndeplini criteriile pentru II M pot depune o nouă cerere și va fi realizată o nouă analiză", a afirmat medicul.

Potrivit Ministerului Sănătății, din totalul celor 94 de spitale private din țara noastră, aproximativ 60 au solicitat să fie clasificate. Dintre acestea, 11 au fost clasate în categoria IV, 39 în categoria V, iar 9 nu au fost clasificate. Un singur spital, respectiv Spitalul "Pelican" din Oradea, a fost clasificat în categoria II, cu plan de conformare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5222 secunde