Specialiști constănțeni, la Conferința "Managementul Bolilor Pulmonare"

189
1
Specialiști constănțeni, la Conferința

Articole de la același autor

În fiecare an, în Uniunea Europeană, unul din opt decese este provocat de o boală respiratorie sau pulmonară și cel puțin șase milioane de persoane ajung să se interneze într-un spital, din cauza unei astfel de afecțiuni, arată Fundația Europeană a Plămânilor. Boli precum pneumonia, tuberculoza, cancerul pulmonar și boala pulmonară obstructivă cronică au provocat, în total, aproximativ 9,5 milioane de decese, în 2008, în întreaga lume, conform datelor Fundației Europene a Plămânilor.

Potrivit aceleiași surse, fumatul, poluarea și infecțiile respiratorii reprezintă cauzele principale ale apariției bolilor pulmonare și pot fi prevenite.

Cea de-a IV-a ediție a Conferinței "Managementul Bolilor Pulmonare", eveniment de referință în pneumologia românească, se va desfășura, în acest an, în perioada 2-3 octombrie, la București. Printre medicii participanți la eveniment, se numără și constănțenii dr. Doina Tofolean și dr. Laura Mazilu, șefa secției de oncologie a Spitalului Județean.

Tematica din acest an a evenimentului este "Pneumologia la granița cu alte specialități" și se va încerca o nouă abordare a subiectelor cu privire la managementul afecțiunilor pulmonare, prin interdisciplinaritate.

În cadrul conferinței, se vor dezbate teme vizând problematica bolilor pulmonare în România, importanța diagnosticării precoce a bolii, limitările și problemele pe care medicul pneumolog, și nu numai, le întâmpină în îngrijirea persoanelor cu boli pulmonare, precum și alte subiecte de interes.

Comentează știrea

Angelina
30 septembrie 2015
Menagementul bolilor Pulmonare

ca un ajutor ptr. doctori: este de mirare ca populatia din Constanta sufera de plamani mai mult decat era inainte de revolutie? faceti control cate autoturisme vin pe vara pe litoral + magaoaiele de masini ce unii le conduc!!! . Atunci veti lua in considerare cat de poluat e aerul la mare si pe litoral. Litoralul romanesc a devenit un bulevard de as arata bogatia. Va doresc toate cele bune, si un aer mai bun

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5077 secunde