Sorina Pintea va propune retragerea acreditării a două spitale

263
Sorina Pintea va propune retragerea acreditării a două spitale - sorinapinteacontrolcelemaireclam-1554119979.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus luni că va propune Autorității Naționale pentru Management al Calității în Sănătate retragerea acreditării spitalelor controlate săptămâna trecută - Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.


"Este apanajul Agenției pentru Managementul Calității în Sănătate. Voi face o informare către agenție vizavi de neregularitățile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secțiile spitalului, și sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiți indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătății nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac", a spus Sorina Pintea, prezentă la conferința "Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul", potrivit Agerpres.

Pintea a explicat că acest lucru înseamnă un nou proces de acreditare pentru cele două spitale.

Potrivit ministrului, Spitalul Județean Brașov a fost amendat cu 20.000 de lei, la care se adaugă 10.000 de lei amenzi pentru medicii și asistenții din unitatea medicală.

Ministrul Sănătății a precizat că verificările făcute la spitale nu au fost un "exercițiu de imagine".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2718 secunde