Sorina Pintea adusă fără cătușe la Curtea de Apel

190
Sorina Pintea adusă fără cătușe la Curtea de Apel - dddd-1583481374.jpg

Articole recomandate

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost adusă vineri dimineața cu o dubă a Poliției la Curtea de Apel București, fără cătușe la mâini, fiind introdusă apoi în sala de judecată, relatează Agerpres. Doi judecători urmează să discute, în ședință nepublică, contestația depusă de Sorina Pintea față de decizia de arestare preventivă.

Sorina Pintea este reprezentată în instanță de doi avocați, printre care și Viorel Mocanu, fost agent guvernamental al Romaniei la CEDO, care a pledat în favoarea fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul București, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" din Baia Mare, județul Maramureș, este acuzată de DNA de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

"În perioada decembrie 2019 - 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (...) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect 'proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente', încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. - Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite", se arată în ordonanța procurorilor.

Conform sursei citate, "în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2622 secunde