Solicităm o modificare profundă a sistemului sanitar

90

Articole de la același autor

Federația "Solidaritatea Sanitară" din România susține protestele și solicitărilor colegilor din sănătate, cărora le adăugă un set de revendicări privind creșterea calității vieții profesionale și sprijin pentru creșterea calității serviciilor medicale:

- Creșterea salariilor lucrătorilor din sănătate și îmbunătățirea condițiilor de muncă ale acestora, prin creșterea salariilor tuturor angajaților din sănătate și salarizarea în funcție de performanță.

"Începând cu 1 ianuarie 2014 «salariile minime din sănătate» trebuie să atingă nivelul prevăzut de grila specifică din Legea 284/2010, care va constitui doar punct de reper în vederea salarizării minime pe trepte și categorii profesionale. Constatăm la acest punct că în mod nepotrivit se discută doar despre protestele și salarizare medicilor rezidenți, nemulțumite fiind toate categoriile de personal din sănătate. 

Introducerea salarizării în funcție de performanță, bazate pe o metodologie obiectivă de evaluare, pentru toți salariații din sistemul sanitar. Salarizarea în funcție de performanță va trebui să asigure posibilitatea unor creșteri salariale de cel puțin 100% pentru salariații care realizează performanță în unitățile sanitare publice din România. 


Reducerea deficitului de personal pentru toate categoriile de lucrători 

Asigurarea efectivă a drepturilor pacienților la serviciile medicale și creșterea calității acestora", se arată într-un comunicat de presă al federației.

Dacă protestele anunțate deja la Ministerul Sănătății nu vor duce la soluționarea acestor revendicări, reprezentanții federației vor demara o campanie de culegere a semnăturilor pentru susținerea unei legi proprii, iar ulterior vor bloca activitatea medicală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Noi discuții despre protestele din sănătate
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Ce medicament a fost retras de pe piață
Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Când și cum îmi înțarc bebelușul
Pagina a fost generata in 1.4826 secunde