SMURD a salvat peste 200.000 de vieți

79
SMURD a salvat peste 200.000 de vieți - elicoptersmurd2-1368711561.jpg
În cinci ani de activitate, SMURD România a salvat aproximativ 200.000 de vieți omenești. Un serviciu public de intervenție integrată, având în structura sa echipe integrate de reanimare, specializate în acordarea asistenței medicale și tehnice de urgență, precum și echipe cu personal paramedical, specializat în acordarea primului ajutor calificat, SMURD funcționează în cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență și are ca operator aerian structurile de aviație ale Ministerului Administrației și Internelor, în colaborare cu spitalele județene, regionale și cu autoritățile publice locale.

Activitatea SMURD este finanțată din bugetul de stat prin Minis-terul Sănătății și Ministerul Admi-nistrației și Internelor și din donații și sponsorizări. Unele echipaje SMURD primesc finanțare din partea autorităților publice locale, prin plata salariilor angajaților. Dotarea SMURD este făcută din bugetul de stat și, în unele situații, din bugetul autorităților publice locale, precum și din donații și sponsorizări în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În acordarea serviciilor SMURD colaborează trei categorii de angajați: personal medical, din cadrul spitalelor pentru echipajele de terapie intensivă, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență MAI și piloți, din cadrul Unității Speciale de Aviație MAI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2779 secunde