Situație revoltătoare la Constanța: un singur medic tratează sute de copii bolnavi de cancer!

255
Situație revoltătoare la Constanța: un singur medic tratează sute de copii bolnavi de cancer! - situatierev-1423839021.jpg

Articole de la același autor

15 februarie este declarată Ziua internațională a copilului cu cancer, eveniment care atrage atenția asupra nevoii de suport pentru pacienții care se confruntă cu această maladie la vârste fragede.

Ziua promovează o mai bună înțelegere a problemelor și provocărilor cu care se confruntă pacienții, accesul egal și în timp util la un tratament corespunzător. Una din temele prioritare promovate cu ocazia acestei zile este diagnosticul precoce al afecțiunilor oncologice la copil și adolescent.

Pentru a îmbunătăți ratele de vindecare în domeniul oncologiei pediatrice, Asociația PAVEL își propune desfășurarea unei campanii de informare privind semnele și simptomele cancerului la copil, o campanie destinată cadrelor didactice, părinților și elevilor din anii terminali ai ciclului liceal.

Astfel, 74 de școli din București și din alte 6 județe ale țării, printre care și Constanța, vor beneficia de sesiuni de informare susținute de către un medic oncolog pediatru, pe această temă.

Cât privește tratamentul și suportul acestor copii, Constanța dispune, încă de anul trecut, de un centru specializat în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea copiilor care suferă de boli onco-hematologice - centrul FOCUS.

"În prezent, în centrul medical FOCUS sunt tratați 350 de copii cu boli onco-hematologice, 100 dintre ei suferind de diferite forme de cancer.

Foarte important este că acest centru de zi este singurul loc din județ care oferă acestor pacienți posibilitatea de a fi tratați în mod gratuit, costurile tratamentelor și analizelor fiind decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța. Copiii beneficiază de consultații din partea singurului medic pediatru ce are supra-specializare pentru bolile hematologice, precum hemofilia - dr. Adriana Apostol, cadru medical care ține în permanență legătura cu un specialist de la Spitalul «Marie Curie» din Capitală pentru a se consulta în privința terapiilor", a precizat, pentru "Cuget Liber", Alina Vasea, președintele Asociației "Dăruiește Aripi", organizație care a ajutat la deschiderea acestui centru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2231 secunde