Sindromul Reiter este mai des întâlnit la bărbaţii tineri

284
Sindromul Reiter este mai des întâlnit la bărbaţii tineri - sindromulreiter2-1632764279.jpg

Articole de la același autor

Sindromul Reiter este o artrită care apare după infecţii, dar care poate afecta, în egală măsură şi alte părţi ale corpului. De cele mai multe ori, acest sindrom nu afectează doar articulaţiile, aşa cum v-aţi putea aştepta de la artrită, ci are consecinţe asupra diferitelor părţi ale corpului. Potrivit dr. Ioana Doicescu, sindromul Reiter sau artrita reactivă este o inflamaţie a articulaţiilor, adică a tendoanelor, fasciilor şi membranei sinoviale, care sunt părţile care formează fiecare articulaţie. Pe lângă articulaţii, acest sindrom afectează şi alte părţi ale corpului. Acestea sunt: ochii, pielea, sistemul reproducător, sistemul urinar.

Cu toate că această problemă poate afecta pe oricine, apare mai ales la bărbaţii cu vârsta sub 40 de ani. Deşi cauzele sale nu sunt încă pe deplin stabilite, anumite antecedente par a fi predispozante. Câteva exemple ar fi infecţiile intestinale din cauza intoxicaţiilor alimentare, iar cele care produc cel mai frecvent artrita reactivă sunt Shigella şi salmoneloza.

De asemenea, boala este întâlnită după infecţiile uretrale, atât la bărbaţi, cât şi la femei, acestea fiind cauzate de relaţii sexuale neprotejate. Unele dintre bolile cu transmitere sexuală care pot duce la sindromul Reiter sunt chlamydia şi gonoreea. Deşi nu este pe deplin clar, specialiştii suspectează că genetica poate juca un rol important. În acest sens, au fost raportate mai multe cazuri de sindrom Reiter la persoanele cu antecedente familiale de sindrom Reiter. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6445 secunde