Simptomele bacteriei Helicobacter Pylori la copii

1306
Simptomele bacteriei Helicobacter Pylori la copii - simptome-1469964604.jpg

Articole de la același autor

Gastrita este o afecțiune care poate apărea și la copii, spun specialiștii. Unul dintre factorii care provoacă inflamația mucoasei gastrice este infecția cu Helicobacter Pylori, întâlnită mai des la copiii din colectivități. Simptomele ce caracterizează gastrita, apărută în urma infectării cu Helicobacter Pylori, sunt: dureri abdominale acute, lipsa poftei de mâncare, stări de greață și chiar vărsături.

"Dacă cel mic are simptome specifice prezenței bacteriei Helicobacter Pylori, prima măsură pe care trebuie să o ia părinții este prezentarea la medicul de familie, deoarece acesta îi va îndruma spre a face o serie de investigații și analize pentru stabilirea diagnosticului, pentru confirmarea prezenței bacteriei. Prin urmarea tratamentului, infecția poate fi eradicată", precizează dr. Victoria Sava, medic pediatru.

Bacteria Helicobacter Pylori poate fi transmisă prin spălarea insuficientă a fructelor și legumelor, prepararea termică insuficientă a cărnii, prin tuse și strănut, precum și pe cale fecal-orală. Odată ce infecția este înlăturată, simptomele dispar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4964 secunde