Simptome ale picioarelor care trebuie să vă dea de gândit

169
Simptome ale picioarelor care trebuie să vă dea de gândit - picioare-1627217009.jpg

Articole de la același autor

De foarte multe ori, oamenii nu acordă atenţia cuvenită picioarelor. Din păcate, în unele cazuri, acestea pot ascunde simptomele unor boli grave, care se pot manifesta, mai întâi, la extremităţile corpului. Potrivit dr. Silvia Păcuraru, pentru unele persoane, a avea picioarele reci reprezintă o problemă. Deşi senzaţia de frig se poate manifesta fără a exista cauze medicale, a avea în mod constant degetele de la picioare reci poate fi un semn de circulaţie proastă. Medicul este de părere că atât fumatul, cât şi unele boli, precum bronhopneumopatia obstructivă cronică, pot reduce capacitatea plămânilor de a absorbi oxigenul bine, ceea ce contribuie la reducerea nivelului de oxigen în sânge. În plus, boala arterială periferică a membrelor inferioare şi alte forme de boli vasculare pot provoca o îngustare a arterelor şi împiedica circulaţia sângelui.

Extremităţile corpului, cum sunt mâinile şi picioarele, sunt deosebit de sensibile la circulaţia proastă a sângelui, care se poate manifesta prin senzaţii de frig. Aşa că, atunci când picioarele sunt aproape tot timpul reci trebuie consultat, neapărat, medicul, pentru a depista eventuale probleme medicale care cauzează acest lucru.

Alţi oameni se confruntă, în schimb, cu mâncărimi la picioare, care, este clar, nu sunt un simptom al unei boli grave. Infecţiile fungice, precum micoza, sunt cele care provoacă mâncărimile şi pot explica şi cojirea pielii de pe picioare. Trebuie să ştiţi că aceste infecţii se dezvoltă în medii umede şi afectează mai ales persoanele cărora le transpiră picioarele foarte mult. Cu toate că micoza piciorului este contagioasă, ea poate fi tratată. Uneori, se poate întâmpla ca oamenii să aibă picioarele umflate, iar de cele mai multe ori, cauza acestei umflări este pur şi simplu statul prea mult în picioare, purtarea unor pantofi prea strâmţi, un zbor lung cu avionul sau o luxaţie a gleznei. Totuşi, dacă picioarele continuă să fie umflate mai mult de două sau trei zile, poate fi vorba de un simptom al unei boli mai grave. De asemenea, umflarea picioarelor poate fi şi rezultatul unei inflamaţii cauzate de poliartrita reumatoidă sau osteoartrita. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Simptomele bolilor de rinichi
Pagina a fost generata in 0.4041 secunde