Sforăitul prelungește viața

370
Sforăitul prelungește viața - ad3bcbcdf2f2fcc48424b0bc41355740.jpg
Potrivit unui studiu, persoanele care suferă de apnee în somn au un risc de deces de două ori mai mic decât cele care nu se confruntă cu această problemă.
Timp de mulți ani, s-a crezut că sindromul de apnee în somn este generatorul unei presiuni ridicate a sângelui, a accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord. Ba mai mult decât atât, s-a crezut că această afecțiune mărește riscul accidentelor de mașină sau a accidentelor de muncă.
Cercetătorii israelieni au realizat un studiu pe 600 de indivizi, ajungând la cu totul alte concluzii. Un procent de 65 de persoane, care manifestau sindromul de apnee în somn, avea un risc de deces de două ori mai mic decât persoanele care nu manifestau astfel de simptome. De asemenea, studiul a arătat că riscul unui deces timpuriu, pentru cei care manifestau semne acute ale sindromului, era același ca și în cazul unui grup de control cu persoane perfect sănătoase, potrivit dailymail.co.uk.
Una din teorii este că întreruperile constante de alimentare cu oxigen și sânge a organelor, cauzate de pauzele din respirație, consolidează inima și creierul. Acest lucru înseamnă că dacă are loc un atac de cord sau un accident vascular cerebral, corpul uman poate fi capabil, într-o măsură mai mare, să le facă față.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Dieta recomandată pentru sezonul rece
Pagina a fost generata in 1.7069 secunde