Sfecla roșie - un medicament natural pe timp de iarnă

1399
Sfecla roșie - un medicament natural pe timp de iarnă - sfeclarosie-1321896392.jpg

Articole de la același autor

O legumă excelentă pentru sănătate în anotimpul rece este sfecla roșie. Aceasta se poate găsi cu ușurință în orice piață și este și accesibilă oricărui buzunar. Sfecla roșie are un conținut bogat de substanțe benefice organismului uman, cum ar fi acidul folic, potasiul, manganul, fibrele alimentare, vitaminele, cuprul, fierul, fosforul, iodul și zincul.
Nutrienții și vitaminele din această plantă ajută la detoxifierea și protecția ficatului, reglează tensiunea arterială și este recomandată bolnavilor cardiaci. De asemenea, consumul de sfeclă roșie îmbunătățește sistemul imunitar și stimulează reînnoirea globulelor roșii.
Această plantă este foarte bună și în prevenirea și tratarea cancerului, a artritei reumatorie, a bolilor de piele sau a problemelor de circulație. Este recomandat consumul zilnic al unei cantități minime de 250 de grame de sfeclă crudă dată prin răzătoare sau 300 de mililitri de suc pentru a ține cancerul la distanță sau pentru a trata eventualele radiații la care ați fost expuși. În plus, indiferent de modul în care este gătită, sfecla roșie își păstrează toate calitățile dacă este consumată la cel mult două ore după ce a fost gătită.
Chiar dacă este o legumă atât de benefică, nu se recomandă excesul de suc de sfeclă de roșie, așa că nu trebuie să consumați mai mult de jumătate de litru în fiecare zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : De ce leșinăm
Pagina a fost generata in 0.4276 secunde