Sfaturi pentru cei care au consumat prea mult alcool de sărbători

475
Sfaturi pentru cei care au consumat prea mult alcool de sărbători - alcoolmedium-1514371220.jpg

Articole de la același autor

Pentru cei care au consumat prea mult alcool de Crăciun, iată câteva sfaturi pentru a scăpa de starea de disconfort:


1. Odihnă și pauză alimentară! Acesta este primul sfat demn de urmat când te confrunți cu mahmureala. Este indicat ca un consum excesiv de alcool să fie urmat de 8 ore de somn. De asemenea, sunt recomande fructele și ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile de fructe, care vor ajuta ficatul să își revină.


2. Consumă cât mai multe lichide! Hidratarea joacă un rol important în alungarea stării de mahmureală.


3. Evită alimentele grele! Carnea grasă, ouăle, brânza grasă nu sunt alimente recomandate după o noapte în care ai făcut excese de alcool. 


4. Îndulcește-te cu miere! Poți ameliora simptomele mahmurelii consumând o bucățică de pâine sau biscuiți cu miere sau oricare alt produs bogat în fructoză. Asta pentru că fructoza ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede. Fructoza mai poate fi găsită în cantități mari în mere, cireșe, struguri și tomate.


5. Potasiu pentru senzația de greață! Îl poți găsi în banane. Consumă-le și vei scăpa de greață.


6. Pâinea prăjită bine ajută la filtrarea impurităților din stomac. De asemenea, restabilește nivelul glicemiei din sânge care este tulburat de consumul excesiv de alcool, favorizând senzația de oboseală pe care o resimți după o noapte de beție.


7. Citrice din plin! Vitamina C din citrice îmbunătățește circulația sanguină și ajută la curățarea organismului de alcool. Pentru a scăpa de greață poți opta și pentru o jumătate de cană de zeamă de varză murată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5069 secunde