Sfaturi pentru a avea un somn odihnitor vara

258
Sfaturi pentru a avea un somn odihnitor vara - somn2-1627389180.jpg

Articole de la același autor

Toată lumea a așteptat vara cu nerăbdare, datorită nenumăratelor beneficii pe care le aduce anotimpul călduros. Din păcate, un somn odihnitor nu se numără, însă, printre ele. Cercetătorii americani susțin că milioane de oameni adorm extrem de greu și chiar nu reușesc să închidă un ochi o noapte întreagă, în această perioadă.

Iată câteva măsuri importante pe care trebuie să le aplicați pentru a avea un somn liniștitor: alegeți lenjeria din țesături naturale. De ce? Pentru că este important ca lenjeria să fie din bumbac sau din alte țesături naturale, ca să vă permită să transpirați, cunoscut fiind faptul că transpirația ajută la reglarea temperaturii corpului.

Apoi, camera trebuie să fie foarte bine ventilată. Dacă nu aveți un aparat de aer condiționat, atunci curentul produs prin deschiderea ferestrelor din părți opuse ale locuinței este cea mai bună soluție. Desigur, nici cu aerul condiționat nu trebuie să exagerați, întrucât sunt persoane sensibile care nu pot suporta ca aerul să bată direct în zona de dormit. În plus, temperatura din interior trebuie să fie mai mică cu maximum cinci grade Celsius, comparativ cu cea de afară care nu trebuie să scadă sub 22-23 de grade Celsius.

De asemenea, este necesar să umeziți cu un pulverizator cearşaful, draperiile ori perdeaua. Atunci când se evaporă, apa reduce ușor temperatura ambiantă. Totodată, poate funcționa dacă pijamaua este puțin umedă. Se știe că orice aparat electronic emite căldură, așa că ar fi bine să scoateți din priză televizorul, calculatorul și laptopul. Și lumina produsă de acestea vă poate perturba somnul, așa că decuplându-le de la sursa de curent, îndepărtați doi factori cauzatori de căldură. Un alt sfat este să nu depuneți efort la ore târzii, să nu faceți sport după ora 20.00, fiindcă activitatea fizică crește temperatura internă a corpului și să nu mâncați înainte de culcare.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5935 secunde