Sfaturi de la specialist: pregătirea pentru naștere!

344
Sfaturi de la specialist: pregătirea pentru naștere! - sfaturidelaspecialist-1430315234.jpg

Articole de la același autor

Programată sau nu, sarcina aduce cu ea emoție, bucurie, dar și un nou stil de viață, o grijă mai mare pentru sănătatea mămicii

și a micuțului din burtică. Perioada de sarcină este una delicată, de aceea starea generală de sănătate a gravidei trebuie monitorizată lunar, astfel încât bebelușul să se dezvolte într-un mediu sănătos, iar sarcina să evolueze normal.

Urmărirea evoluției sarcinii este la fel de importantă precum nașterea în sine, susțin medicii. Pentru a avea garanția că o gravidă va da naștere unui copil sănătos, ea trebuie să urmeze o serie de pași legați de investigarea și monitorizarea medicală a fătului.

Pentru viitoarele mămici, Spitalul Privat Isis a conceput Abonamentul Benefisis "Împreună de la început", ce cuprinde toate analizele și investigațiile necesare de-a lungul celor nouă luni de sarcină.

"Analizele recomandate în primul trimestru de sarcină trebuie efectuate între săptămânile 11-14. Unele sunt analize de sânge, altele ale secreției vaginale și altele necesită o probă de urină: Grup sangvin, RH, Serologie sifilis (VRDL, TPHA, RPR), HIV/SIDA, Glicemie, Hemoleucogramă completă, Sumar de urină, Urocultură (la nevoie), Antigen HBS, Antigen HCV, Profil TORCH, PAP Test și examen secreție vaginală.

În cel de-al doilea trimestru cuprins între săptămânile 14-27 de sarcină, investigațiile prenatale cuprind analize de laborator și teste care evaluează creșterea și dezvoltarea copilului: Hemoleucogramă completă, Glicemie, Sumar de urină, Urocultură (la nevoie), Triplu test, Ecografie de morfologie fetală.

Al treilea și ultimul trimestru de sarcină începe o dată cu vârsta gestațională de 28 de săptămâni până la momentul nașterii bebelușului, iar investigațiile necesare acestei perioade sunt: Hemoleucogramă completă, Glicemie, Sumar de urină, Urocultură (la nevoie), PAP Test și examen secreție vaginală", a precizat dr. Mohamed Zaher, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Abonamente cu servicii complete

Pentru urmărirea evoluției sarcinii, reprezentanții Isis au inclus în abonamentul disponibil consultații obstetricale sarcină (4), Ecografie sarcină (3), Test Non-Stress, analize medicale pentru naștere: INR, APTT, Timp Quick, Hemoleucogramă, o zi de internare inclusă, completarea dosarului medical pentru concediu prenatal.

Desigur, nu lipsesc nici serviciile medicale suplimentare: 10% discount* (consultații de specialitate, investigații, internări de zi, internări continue, mici intervenții).

Este de reținut faptul că orice gravidă are acces nelimitat la Call Center pentru obstetrică-ginecologie și poate solicita asistență gratuită la linia telefonică 07 ISIS ISIS, indiferent de stadiul sarcinii.

Un model de naștere special

Spitalul Privat Isis oferă posibilitatea de naștere în apă, fiind singura unitate medicală din Constanța care asigură un astfel de serviciu medical, în cele mai bune condiții.

Travaliul în apă permite gravidei să se relaxeze, să simtă durerile la o intensitate mai mică, dar să ofere și pauze dacă există un travaliu mai lung. Nașterea în apă, permiterea schimbării poziției din timpul travaliului și al nașterii sunt considerate metode de ușurare a travaliului și expulziei propriu-zise, reducând numărul epiziotomiilor, cât și cel al rupturilor perineale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5256 secunde