Sfatul specialistului. În ce situații este recomandată tomografia

252
Sfatul specialistului. În ce situații este recomandată tomografia - tomografie-1624901902.jpg

Articole de la același autor

În foarte multe situații, pentru a avea un diagnostic cât mai exact, medicii le recomandă pacienților să facă un computer tomograf, investigație care oferă informații foarte detaliate ale țesuturilor din interiorul organismului uman. Specialiștii spun că examinarea prin intermediul computerului tomograf este nedureroasă, de scurtă durată, neinvazivă și precisă. Ei precizează că prin intermediul acestei metode se pot vizualiza oasele, țesuturile moi și vasele în același timp. De asemenea, pot fi detectate o serie de leziuni interne.

Trebuie precizat că examinarea cu ajutorul computerului tomograf este mai puțin sensibilă la mișcările pacienților decât RMN-ul, de aceea poate fi utilizată și la pacienții agitați. Se poate realiza și în prezența dispozitivelor implantabile care sunt interzise la RMN (stimulator cardiac). Totodată, examinarea se poate face în timp real, permițând astfel efectuarea unor proceduri minim invazive, cum ar fi biopsiile sau drenajele CT-ghidate.

Desigur, toate radiografiile și examinările CT implică a doză de radiație, dar aceste radiații sunt controlate cu atenție în așa fel în cât se va utiliza doza minimă, care să ofere posibilitatea vizualizării corecte a patologiei. Femeile trebuie să informeze medicul dacă suspectează că sunt însărcinate, pentru că CT-ul nu este în general recomandat pentru femeile aflate în această condiție (pentru a proteja fătul de efectele radiației). Deoarece sensibilitatea la radiații este mai mare la copii, aceștia nu ar trebui să efectueze această examinare decât după cântărirea cu atenție a avantajelor și dezavantajelor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3188 secunde