Sfatul medicului - Mâncați cât mai mulți struguri! Sunt un izvor de sănătate

1461
Sfatul medicului - Mâncați cât mai mulți struguri! Sunt un izvor de sănătate - struguri-1623070889.jpg
Vă plac strugurii? Specialiștii îndeamnă populația să îi consume cât mai des, întrucât sunt bogați în fitonutrienți, cum ar fi antioxidanții polifenolici, vitamine și minerale. Ca atare, este indicat să-i includeți în mod regulat în dietă. Cercetătorii americani au descoperit că antioxidanții polifenolici din struguri pot preveni sindromul metabolic, o afecțiune care predispune la boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2.

Sindromul metabolic este denumit și sindromul X sau „ucigașul tăcut” și este o tulburare a metabolismului, definită prin asocierea dintre scăderea toleranței la glucoză, creșterea trigliceridelor plasmatice, scăderea HDL, colesterolului și hipertensiunea arterială, această alăturare având la bază insulino-rezistență și hiperinsulinism compensator.

Totuşi, detectarea precoce și ținerea sub control sunt importante pentru că persoanele afectate au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. Principalii afectați sunt vârstnicii, persoanele cu antecedente familiare de diabet de tip 2 și femeile diagnosticate cu sindromul ovarului polichistic. Chiar dacă ereditatea joacă un rol important în apariția sindromului, un stil de viață sedentar și o alimentație dezechilibrată sunt principalele cauze determinante. Simptomele includ: sete, urinare excesivă (în special noaptea,) stări de oboseală, vedere încețoșată, dureri de cap, stări de amețeală, sângerări nazale. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3496 secunde