Sfatul medicului - Colesterolul mărit anunță, deseori, înfundarea arterelor

2096
Sfatul medicului - Colesterolul mărit anunță, deseori, înfundarea arterelor - artereinfundatejpg2-1622829391.jpg

Articole de la același autor

V-a spus medicul că aveți arterele înfundate? În aceste condiții, aveți mare grijă de sănătatea voastră, deoarece astfel de probleme pot împiedica sângele să ajungă la părți vitale ale corpului, cum ar fi inima sau creierul. Cu toate acestea, simptomele arterelor blocate nu sunt întotdeauna evidente până când nu cauzează o problemă care pune viața în pericol, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Uneori, singura modalitate de a ști dacă arterele sunt înfundate este să efectuați un test de screening, cum ar fi o ecografie carotidă Doppler, care poate verifica dacă există blocaje care vă pot pune în pericol un accident vascular cerebral. De ce se înfundă arterele? Dr. Gabriela Vărgatu a afirmat că arterele înfundate apar din cauza unei afecțiuni cunoscute sub numele de ateroscleroză, care apare atunci când grăsimile din sânge se lipesc de interiorul arterelor.

Din păcate, în timp, grăsimile se pot acumula, încât să înceapă să afecteze fluxul de sânge, iar efectele pot depinde de locația blocajului. Arterele înfundate pot fi deosebit de periculoase atunci când afectează alimentarea cu sânge a inimii sau creierului, deoarece aceste organe au nevoie de provizii continue de oxigen pentru a continua să funcționeze corect.

De cele mai multe ori, arterele înfundate nu cauzează întotdeauna simptome evidente, astfel încât problema este adesea ratată, cu excepția cazului în care provoacă o urgență medicală, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Pe de altă parte, pot exista semne de avertizare că o arteră este blocată înainte de a provoca un eveniment grav. De exemplu, angina pectorală apare atunci când există un blocaj într-un vas de sânge care alimentează inima. În același timp, aceasta poate provoca simptome precum: dureri în piept, dificultăți de respirație, palpitații cardiace, transpirații.

Specialistul a explicat că atacurile ischemice tranzitorii (TIA) sau mini-accidentele vasculare cerebrale pot apărea atunci când există un blocaj care afectează creierul. Simptomele pot include slăbiciune temporară pe o parte a corpului, pierderea vederii la un ochi sau vorbire și nu numai. Tocmai de aceea, screening-ul cardiac poate dezvălui dacă sunteți expus riscului de înfundare a arterelor prin testarea unor probleme precum colesterolul ridicat. Dacă aveți un risc crescut, vă confruntați cu probleme cum ar fi angina pectorală sau dacă ați avut deja un accident vascular cerebral sau un atac de cord, atunci există câteva teste cu care poate fi vizualizat interiorul arterelor, pentru a verifica blocajele.

Ecocardiograma este o ecografie a inimii care poate ajuta la evaluarea riscului de boli de inimă, în timp ce o ecografie carotidă Doppler permite măsurarea fluxului de sânge din arterele care alimentează creierul.

De asemenea, scanarea Doppler carotidă este utilizată pentru a evalua riscul de accident vascular cerebral. Dacă se detectează probleme în timpul acestor teste, tratamentul poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de sânge din arterele înfundate și la reducerea riscurilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Februarie 2016
Stire din Sănătate : Grăsimile - să ne ferim sau nu de ele?
Pagina a fost generata in 1.097 secunde