Septicemia poate conduce rapid la deces

254
Septicemia poate conduce rapid la deces - septicemie-1534232835.jpg

Articole de la același autor

Septicemia apare ca răspuns al organismului atunci când o infecție afectează țesuturile și organele. Problema este că dacă nu este recunoscută din timp poate duce la șoc septic, insuficiențe multiple de organ și bineînțeles, deces. Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța spun că septicemia este o complicație gravă a infecției în întreaga lume și reprezintă o cauză majoră de morbiditate și mortalitate maternă și neonatală.


"Deși este dificil de stabilit povara globală prin septicemie, câteva publicații științifice au raportat că septicemia afectează în fiecare an mai mult de 30 milioane de oameni, cu potențial letal pentru șase milioane. Septicemia este frecvent subdiagnosticată în stadiul precoce, potențial reversibil. În comunitate, se prezintă deseori ca o agravare clinică a infecțiilor frecvente și prevenibile. Septicemia poate rezulta de multe ori din infecții asociate asistenței medicale, ca unul din cele mai frecvente evenimente adverse din perioada spitalizării. Cum aceste infecții sunt de multe ori rezistente la antibiotice, pot conduce rapid la deteriorarea stărilor clinice", au declarat specialiștii.


Ei au precizat că septicemia poate rezulta și în urma spitalizării, ca parte a infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) și poate complica aceste IAAM. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 14 August 2018
Stire din Sănătate : La ce ajută efectuarea endoscopiei
Sâmbătă, 11 August 2018
Stire din Sănătate : Nu uitați de examenul ginecologic anual!
Pagina a fost generata in 0.9133 secunde