Senzor cu nanoparticule de aur pentru detectarea cancerului pulmonar

182
Un dispozitiv alcătuit din nanoparticule de aur poate să detecteze cancerul pulmonar prin testarea aerului expirat de pacienți, oferind un diagnostic valid înainte ca tumorile să poată fi detectate prin radiografie, au declarat oamenii de știință israelieni. Dispozitivul, despre care inventatorii lui au declarat că va fi suficient de ieftin pentru a putea fi folosit de orice medic de familie, poate detecta cancerul pulmonar cu o acuratețe de minimum 86% și reprezintă o alternativă viabilă de diagnosticare a maladiei, care este depistată, de regulă, după ce s-a răspândit și la alte organe și nu mai poate fi tratat.
Aparatul folosește senzori alcătuiți din nanoparticule de aur, care detectează anumiți compuși organici volatili, ce se găsesc în concentrații ridicate în aerul expirat de pacienții suferind de cancer pulmonar. Testarea respirației este deja o modalitate eficientă recunoscută de depistare a unor maladii.
Dispozitivul creat de cercetătorii israelieni are forma unei săgeți, pe care sunt montați nouă senzori alcătuiți din nanoparticule de aur în amestec cu diverse substanțe organice care reacționează la diverși compuși organici volatili eliberați în aer de tumorile canceroase. Cercetătorii au testat 56 de persoane sănătoase și 40 de pacienți care au fost diagnosticați cu cancer pulmonar folosind metode convenționale. Noul dispozitiv a identificat pacienții suferind de cancer pulmonar cu o acuratețe ce trece de 86%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Berea întârzie menopauza cu doi ani
Pagina a fost generata in 3.2163 secunde