Senzația de greață are mulți factori declanșatori. Care sunt aceștia

159
Senzația de greață are mulți factori declanșatori. Care sunt aceștia - greata2-1628188854.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, senzația de greață apare în urma răului de mișcare, la debutul unei sarcini, la expunerea la anumite toxine chimice, dar și atunci când aveți de-a face cu stresul emoțional (frica) ori vreo afecțiune biliară. În același timp, această stare se face simțită când suferiți de intoxicație alimentară, indigestie și chiar la mirosuri puternice. Ce se întâmplă? Potrivit dr. Camelia Istudor, în urma fiecărei mese, colecistul, adică vezica biliară se contractă și secretă bila în intestine, pentru a dizolva alimentele. Atunci când hrana este bogată în grăsimi, vezica biliară trebuie să lucreze suplimentar, eliminând în tubul digestiv o cantitate mai mare de lichid pentru a facilita digestia. Uneori, bila se mai și blochează, adică nu se mai elimină, iar digestia se desfășoară greoi, proces cunoscut sub numele de „bilă leneșă”. Printre simptomele acesteia se numără și greața, care poate da o stare accentuată de disconfort.

Ca să potoliți starea de greață, puteți lua medicamente care ameliorează simptomele de vomă. Pe de altă parte, senzația de greață după masă poate fi semn de ulcer, așa că fiți foarte atenți dacă simptomele persistă. De exemplu, dacă vi se face greață la scurt timp după ce ați mâncat, greața sau vărsăturile pot indica un ulcer. De asemenea, starea de vomă apărută la câteva ore bune după masă poate să fie un semn că suferiți de o toxiinfecție alimentară. În cazul bacteriilor sau al virusurilor, cum ar fi Salmonella, este nevoie de mai mult timp pentru ca respectivele simptome să apară, asta din cauza perioadei de incubație. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4769 secunde