Secretele urzicilor. Cum consumăm acest "foc vindecător"
Articole recomandate
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Fiica lui Mihai Stoica, mărturisiri emoţionante despre lupta cu cancerul, la o vârstă atât de fragedă
26 Martie 2024
Urzica este acea plantă banală, care se găsește cu ușurință primăvara, fiind folosită de sute de ani ca plantă medicinală, întrucât are multiple efecte benefice pentru organism.
Urzicile sunt unele dintre cele mai bogate plante în substanțe cu efecte benefice asupra organismului uman. Acestea ajută la detoxifierea organismului, luptă cu anemia, sporesc energia, au proprietăți analgezice, sunt bogate în fier și magneziu, luptând împotriva bacteriilor. Fie că planta este consumată sub formă de ingredient pentru mâncare, fie că este consumată sub formă de ceai sau tinctură, beneficiile sunt multiple.
Sunt numite "focul vindecător", deoarece înțeapă și dau senzația de arsură în contact cu pielea. Urzicile sunt, în primul rând, o sursă excelentă de proteine, fier sau minerale și din acest motiv consumul lor este recomandat oricui. Este o plantă bogată în fier, siliciu, magneziu și potasiu. Conține un număr mare de aminoacizi, este bogată în vitaminele B2, K, C și betacaroten, fiind indicată pentru detoxifiere și pentru regenerarea organismului, spun specialiștii.
Consumate primăvara, după o iarnă în care organismul uman a fost privat de multe dintre substanțele nutritive importante pentru sănătate, urzicile fac adevărate minuni.
Madlena CĂLUGĂREANU
Urzicile sunt unele dintre cele mai bogate plante în substanțe cu efecte benefice asupra organismului uman. Acestea ajută la detoxifierea organismului, luptă cu anemia, sporesc energia, au proprietăți analgezice, sunt bogate în fier și magneziu, luptând împotriva bacteriilor. Fie că planta este consumată sub formă de ingredient pentru mâncare, fie că este consumată sub formă de ceai sau tinctură, beneficiile sunt multiple.
Sunt numite "focul vindecător", deoarece înțeapă și dau senzația de arsură în contact cu pielea. Urzicile sunt, în primul rând, o sursă excelentă de proteine, fier sau minerale și din acest motiv consumul lor este recomandat oricui. Este o plantă bogată în fier, siliciu, magneziu și potasiu. Conține un număr mare de aminoacizi, este bogată în vitaminele B2, K, C și betacaroten, fiind indicată pentru detoxifiere și pentru regenerarea organismului, spun specialiștii.
Consumate primăvara, după o iarnă în care organismul uman a fost privat de multe dintre substanțele nutritive importante pentru sănătate, urzicile fac adevărate minuni.
Madlena CĂLUGĂREANU
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 05 Aprilie 2019
Vineri, 05 Aprilie 2019
Vineri, 05 Aprilie 2019
Vineri, 05 Aprilie 2019
Joi, 04 Aprilie 2019
Joi, 04 Aprilie 2019
Joi, 04 Aprilie 2019
Joi, 04 Aprilie 2019
Joi, 04 Aprilie 2019
Miercuri, 03 Aprilie 2019
Miercuri, 03 Aprilie 2019
Miercuri, 03 Aprilie 2019