Se reia Programul Național pentru Fertilizare in Vitro

189
Se reia Programul Național  pentru Fertilizare in Vitro - programulnationaldefertilizare-1411909400.jpg

Articole de la același autor

Vești bune pentru cuplurile care se confruntă cu infertilitatea. Ministerul Sănătății va relua, începând cu 2015, Programul Național pentru Fertilizare in Vitro, care a fost sistat în 2012, din cauza lipsei fondurilor.

Stoparea finanțării a transformat România în singura țară europeană care nu acordă niciun fel de sprijin cuplurilor care au nevoie de ajutor medical în dorința lor de a deveni părinți.

În cadrul acestui program, s-au efectuat, în 2011, când a fost inițiat, proceduri în urma cărora s-au născut peste 200 de copii în familii care altfel nu i-ar fi putut avea.

Pentru fiecare fertilizare, este alocată suma de 1.500 de euro, oferită centrului medical care va efectua procedura în două tranșe: 1.200 de euro la fertilizare și 300 de euro dacă tratamentul se finalizează cu o naștere. Medicația necesară pe parcursul sarcinii nu este subvenționată de stat.

Pentru a putea beneficia de acest program, cuplurile trebuie să îndeplinească următoarele criterii: femeia să aibă vârsta cuprinsă între 24 și 40 de ani, cuplul să dețină cetățenie română, să aibă domiciliul stabil în România, să aibă statut de asigurat de cel puțin 24 de luni, cuplul să fie căsătorit de cel puțin doi ani.

Dosarul va fi întocmit de unitatea medicală la care cuplul vrea să beneficieze de tratamente, iar ulterior, va fi evaluat de o comisie a Ministerului Sănătății. Un cuplu poate beneficia de o singură fertilizare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cauze de infertilitate la bărbați
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Care este boala infertilității masculine
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Luna infertilității, la Euromaterna
Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Luna infertilității la Euromaterna
Pagina a fost generata in 0.4783 secunde