€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Se pregătesc noi restricții pentru fumătorii din România!

Ştire online publicată Duminică, 23 Noiembrie 2014. Autor: Andreea NĂSTASE
Societatea Română de Pneumologie vrea schimbarea legislației privind fumatul pentru o mai bună protecție a fumătorului pasiv. "Vom încerca să forțăm legislația, este singura modalitate de a face ca fumătorul pasiv să fie realmente protejat. Ce presupune aceasta? Înseamnă că trebuie să scoatem din lege acel amendament cu 100 de metri pătrați iar în curtea școlii nu trebuie să mai existe magazine de comercializare a țigărilor ce sunt disimulate în alte tipuri de vânzări", a declarat președintele Societății Română de Pneumologie, Florin Mihălțan.

Președintele acestei instituții, Florin Mihălțan, a menționat că la fumătorii pasivi se poate înregistra o creștere a riscului de boală cardiovasculară cu 35% și o dublare a celui de a face o depresie.

"Procentul de cancere, indiferent că sunt pulmonare sau de altă natură, crește de aproximativ 1,5 ori față de un nefumător. În funcție de numărul de ore de expunere, de încăperea în care se realizează aceasta și de gradul de ventilație se poate produce o instalare mai rapidă sau mai târzie a unei afecțiuni din aceeași panoplie de afecțiuni ca și la fumătorul activ", a atras atenția Mihălțan.

La rândul său, dr. Daniel Gherasim a precizat că sunt 6,4 de milioane de fumători pasivi în țara noastră, scrie realitatea.net.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7518 secunde