Sarea de masă distruge sănătatea

797
Sarea de masă distruge sănătatea - sare-1315761393.jpg
Sarea este esențială pentru buna funcționare a organismului. Dar nu sarea de masă din comerț, care, prin rafinare, este lipsită de elementele minerale necesare fiecărei celule din corp. Potrivit dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, sarea de masă este un produs rafinat care se obține prin recristalizare, din sarea naturală, însă din cauza proceselor prin care trece, peste 90 de elemente minerale sunt îndepărtate. Și în plus, se combină diverși aditivi în compoziția ei, precum fenocianură de potasiu, fenocianură de sodiu și antiaglomeranți, și este iodată artificial.
În urma consumului excesiv apar problemele de sănătate, precum hipertensiunea arterială, infarctul, accidentul cerebral vascular, osteoporoza, pietrele la rinichi, artroza, pietrele la fiere, artrita, diverse forme de cancer, obezitatea, celulita etc.
În schimb, specialistul recomandă alimentele care conțin sodiu, precum sucul de țelină, pătrunjelul, coriandrul, mărarul, algele marine și legumele proaspete, în general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Cum tratăm eficient bolile picioarelor
Pagina a fost generata in 0.2255 secunde