Sarcina și tratamentul anticoagulant oral

189
Sarcina și tratamentul anticoagulant oral - primelesemnedesarcinaaiputeafiin-1494930671.jpg

Articole de la același autor

Tratamentul anticoagulant oral are ca scop împiedicarea formării de cheaguri de sânge la nivelul inimii sau vaselor de sânge, în condițiile unor afecțiuni, sarcina fiind o situație extrem de importantă în cazul acesta, care necesită o urmărire medicală specială, spune dr. Ciprian Jurcuț, medic primar medicină internă la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", potrivit agerpres.ro.


Potrivit acestuia, tratamentul este folosit cel mai adesea în tromboza venoasă profundă, tromboembolismul pulmonar, fibrilația atrială, prezența de proteze valvulare cardiace, dar și alte situații cu risc crescut de formare de cheaguri în cavitățile inimii — unele cazuri de infarct miocardic cu anevrism de ventricul stâng, insuficiență cardiacă severă.


''Tratamentul anticoagulant poate dura de la câteva luni, minim, la toată viața, acesta fiind stabilit în funcție de afecțiune. Din momentul în care s-a prescris acest tip de tratament, trebuie avută în vedere importanța esențială a verificărilor periodice prin analize de laborator a eficacității tratamentului. Dacă doza de anticoagulant este prea mică, medicamentul nu este eficient și administrarea lui este inutilă. Dacă doza de medicament este prea mare, anticoagularea este prea puternică și există un risc crescut de sângerări nedorite'', a explicat medicul. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5402 secunde