Sandvișurile cu șuncă favorizează creșterea riscului de cancer intestinal

Miercuri, 19 August 2009
3111
Părinții ar trebui să elimine sandvișurile cu șuncă sau cu slănină din alimentația copiilor, pentru că ele contribuie la creșterea riscului de dezvoltare a cancerului intestinal, potrivit unui studiu realizat de World Cancer Research Fund. Alternativele considerate sănătoase de către nutriționiști sunt sandvișurile cu pește, brânză cu un conținut scăzut de grăsimi sau carne slabă și neprocesată, cum este cea de pui. Specialiștii consideră că numai în Marea Britanie aproximativ 3.700 de cazuri de cancer intestinal ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mânca mai puțin de 70 de grame de carne procesată pe săptămână, echivalentul a trei felii de șuncă. Avertizarea se aplică acelor tipuri de carne procesată prin afumare sau prin adăugarea de sare sau a altor aditivi.


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.3707 secunde