Saliva vâscoasă poate duce la probleme de vorbire și înghițire

181
Saliva vâscoasă poate duce la probleme de vorbire și înghițire - saliva-1623763429.jpg

Articole de la același autor

Saliva vâscoasă poate apărea ca urmare a unei boli, dar poate apărea și din cauza modificărilor hormonale sau utilizării anumitor medicamente. De fapt, susțin specialiștii de la dozadesanatate.ro, saliva este esențială pentru funcționarea corectă a cavității bucale, deoarece păstrează toate țesuturile umede și ajută la curățarea gurii. Așadar, dacă observați că aveți saliva vâscoasă, cel mai probabil a apărut un dezechilibru în organism.

În primul rând, este important să știți că glandele salivare produc salivă. Există diferite modificări morfologice ale salivei atunci când aceste glande suferă o modificare - probabil din cauza chimioterapiei și radiațiilor, printre alte motive. Astfel, saliva devine lipicioasă și vâscoasă și, prin urmare, mai densă.

În afară de inconvenientele obișnuite, saliva vâscoasă poate duce și la probleme de vorbire, înghițire și chiar respirație. Totodată, consistența salivei poate fi dată de hipertensiunea arterială, diabet, probleme renale, cancer, boala Parkinson, HIV, diferite infecții ale gurii. De asemenea, saliva vâscoasă poate fi o consecință a uscării gurii sau a iritației din cauza modificărilor hormonale, în special la femeile cu vârsta peste 40 de ani. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0196 secunde