Salariile medicilor ar putea scădea cu 60%. Cei mai afectați vor fi doctorii din spitalele publice și asistentele

251
Salariile medicilor ar putea scădea cu 60%. Cei mai afectați vor fi doctorii din spitalele publice și asistentele - mediciiconstanteni1430756848-1460449890.jpg
Proiectul de ordonanță guvernamentală privind salarizarea unitară, prevede în anexa acestuia scăderea salariilor din grilă, pentru angajații din sănătate cu aproximativ 60%, pentru anumite categorii.


"Constatăm faptul că Ministerul Muncii intenționează să-și încalce angajamentele luate față de noi. În aceste condiții, Comitetul Director al Federației «Solidaritatea Sanitară» a inițiat procedura declanșării manifestațiilor de protest ce pot merge până la grevă generală, solicitând respectarea angajamentelor asumate în regim de urgență", au declarat reprezentanții Federației Sanitas.
Din anexa respectivă reiese că medicii din spitalele publice vor fi salarizați sub nivelul medicilor veterinari, iar salariile din grila asistentelor medicale vor scădea cu aproximativ 50%.


Deoarece există contradicții între corpul legii și anexele acestuia, federația Sanitas a hotărât să-l respingă în întregime. 
"Ținând cont de gradul de nemulțumire al salariaților cumulat cu posibilitatea implicării în acțiunile de protest a organizațiilor sindicale reprezentative, considerăm că adoptarea actului normativ în forma actuală ne obligă la declanșarea protestelor pentru apărarea intereselor salariaților, culminând cu grevă generală", potrivit Federației Sanitas. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.521 secunde