S-a suspendat obligația de plată a taxei de clawback

171
S-a suspendat obligația de plată a taxei de clawback - taxaclawbackmedicamente-1513342134.jpg

Articole recomandate

Ieri, printr-o ordonanță de urgență s-a suspendat temporar, pentru o perioadă de până la 2 ani, începând 1 ianuarie 2018, obligația de plată a taxei de clawback pentru deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană.


Această măsură are ca scop asigurarea disponibilității permanente a tratamentelor cu medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană, suportate din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) și din bugetul Ministerului Sănătății. Astfel, vor fi evitate pe viitor situațiile cauzate de lipsa de pe piață a disponibilității acestor medicamente, situații care au impact direct asupra sănătății publice.


Pentru acoperirea deficitului bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate rezultat ca urmare a exceptării pentru o perioadă determinată de 2 ani a deținătorilor de autorizație de punere pe piață a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române, prin reprezentanții legali ai acestora de la plata contribuției trimestriale, bugetul FNUASS se completează cu sume care se alocă de la bugetul de stat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 18 Iunie 2017
Stire din Sănătate : A fost descoperit un nou antibiotic
Pagina a fost generata in 0.4162 secunde