Rosmarinul stimulează activitatea creierului

1058

Articole recomandate

Rosmarinul este un stimulent nervos ușor, ce nu creează dependență și de aceea el este folosit în medicina naturistă în tratarea depresiilor și a stărilor generale de letargie.
Pentru că rosmarinul îmbunătățește circulația sângelui către creier, el este folosit în tratamentul migrenelor. Atunci când are loc un atac de migrenă, vasele de sânge din interiorul craniului prezintă spasme, apoi se dilată, provocând durerea ascuțită specifică din zona tâmplelor, precum și senzația de greață și vomă. Rosmarinul nu vindecă definitiv un atac de migrenă, dar, dacă este consumat regulat, reduce severitatea și frecvența atacurilor prin echilibrarea circulației sângelui către creier. În acest fel, spasmele vaselor de sânge sunt reduse sau dispar complet, iar celelalte simptome conexe sunt diminuate.
Rosmarinul poate fi folosit pentru tratarea pacienților care suferă de o circulație periferică deficitară, ce provoacă răcirea mâinilor și a picioarelor, degerături, vânătăi, arterosleroză și vene varicoase. Planta permite, de asemenea, creșterea presiunii sângelui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8062 secunde