Românii care lucrează au un stil de viață dezordonat

201
Un studiu realizat de un grup de companii din industria alimentară și a băuturilor răcoritoare, pe un eșantion de 13.000 de persoane cu vârste între 18 și 87 de ani, scoate în evidență că cei mai mulți români au o viață dezordonată sau sunt nepăsători cu privire la propriul stil de viață. Studiul a fost realizat și prin intermediul Internetului. 34% dintre respondenții din mediul on-line au declarat că încearcă să mănânce echilibrat și să facă mișcare, 28% sunt activi și atenți la alimentație.
Pe de altă parte, 25% dintre români sunt sedentari și mâncăcioși, iar 13% sunt indiferenți și nepăsători cu privire la stilul lor de viață.
Categoria persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 și 54 de ani este cea mai puțin preocupată de tot ceea ce înseamnă stil de viață sănătos. Principala cauză este că respectiva categorie este cea a oamenilor activi în câmpul muncii, preocupați de alte aspecte, precum locul de muncă sau familia, neglijând astfel felul în care trăiesc, neacordând importanță alimentației și mișcării. "Sănătatea trebuie pusă înainte de orice alte lucruri și ar trebui să ne îngrijim să trăim echilibrat, să mâncăm de trei ori pe zi, să ne asigurăm necesarul de nutrienți și să facem mișcare în fiecare zi, nu doar atunci când ne aducem aminte", a spus dr. Dan Cheța, președintele Fundației pentru Alimentație Sănătoasă din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Iulie 2009
Stire din Sănătate : Alimente care ajută vederea
Pagina a fost generata in 1.9479 secunde