România, rată mare a abandonului școlar. Măsurile luate

104
România, rată mare a abandonului școlar. Măsurile luate - educatiepentrucopiiivulnerabili2-1427714709.jpg

Articole de la același autor

Deși reprezintă un drept fundamental, în România, un număr tot mai mare de copii și adolescenți întâmpină dificultăți în ceea ce privește accesul la educație. Principalele cauze care îi împiedică să meargă la școală sunt sărăcia și nivelul scăzut de alfabetizare al familiilor din care provin.


În 2012, 386.976 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani, nu au fost înregistrați în cadrul sistemului de educație (grădiniță, gimnaziu, liceu sau școală profesională), deși aveau vârsta necesară pentru școlarizare. În 2011, mai bine de 29.000 de elevi au abandonat învățământul primar și secundar. În 2013, aproximativ 17.3% dintre copiii școlarizați au renunțat la școală, ceea ce face ca România să se numere printre primele patru țări din Europa cu o rată mare a abandonului școlar. (conform Eurostat). 
 

Organizația Salvați Copiii România va implementa un proiect care se va derula pe parcursul a doi ani, începând din decembrie 2015. Fundația H&M Conscious este o organizație non-profit, fondată de compania H&M, cu scopul de a realiza schimbări pozitive și de a îmbunătăți condițiile de viață, prin investiții constante în oameni, comunități și idei inovatoare.


Proiectul vizează integrarea în sistemul de învățământ a unui număr de 600 de copii vulnerabili (cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani), provenind din 5 școli publice de pe teritoriul României. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5868 secunde