747

Articole recomandate

Apa este cel mai important constituent al organismului uman, o cantitate de până la patru cincimi din greutatea corpului nostru fiind constituită din apă. 


Acest lucru este pus în evidență și de faptul că un om nu poate supraviețui mai mult de câteva zile fără apă, pe când fără hrană se poate trăi mai mult. Apa este băutura cu care se recomandă să încheiați și să începeți ziua, iar un pahar cu apă dimineața pe stomacul gol va ajută la eliberarea toxinelor acumulate peste noapte. 


Deși nu există o doză foarte exactă recomandată, șase pahare de apă zilnic sunt considerate suficiente pentru o bună sănătate a organismului. 


Mediul în care se desfășoară majoritatea reacțiilor chimice care fac parte din procesul de metabolism, și în cele mai multe cazuri, pentru că o reacție (bio)chimică să poată avea loc, este nevoie ca substanțele ce urmează să interacționeze să fie dizolvate în prealabil în apă. 


O altă proprietate importantă a apei ar fi aceea de a disipa căldura prin evaporare. Această însușire are un rol foarte important în fiziologia termoreglării. La temperaturi atmosferice ridicate, organismul primește mult mai multă căldură decât are nevoie. Dacă această căldură nu ar fi disipată, organismul ar avea de suferit. Din fericire, corpul uman dispune de o serie de mecanisme de eliminare a căldurii. Unul dintre ele se bazează pe prezența apei și presupune schimbarea acesteia din stare lichidă în stare gazoasă cu o pierdere de căldură (transpirație). Astfel, fiecare gram de apă evaporat de pe suprafața pielii la temperatura camerei facilitează pierderea a 580 de calorii. 


Apa ingerată este transportată prin sânge în tot organismul și este reținută în țesuturi în funcție de nevoi. Rezervele de apă ale corpului se găsesc în special în mușchi și în piele. Pe lângă acestea, și alte organe conțin o cantitate însemnată de apă care le facilitează funcționarea: creierul, ficatul, plasma sanguină, plămânii etc. 


Beți un pahar cu apă înainte de un efort intelectual sau de un examen și veți fi sigur că creierul va lucra cu eficiență maximă. Pentru a consuma o apă cât mai calitativă, intra pe www.bewater.ro și achiziționează și tu un sistem de filtrare a apei performant pentru tine și familia ta! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5769 secunde