Rezidenții își pot alege repartizarea în orice spital din țară, unde sunt posturi libere

160
Rezidenții își pot alege repartizarea în orice spital din țară, unde sunt posturi libere - medicireyidenti-1480601840.jpg

Articole de la același autor

Pentru a putea pune la dispoziție medicilor rezidenți din România o paletă mai largă de opțiuni în ceea ce privește rezidențiatul, Ministerul Sănătății a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectură și interfață de afișare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizării rezidenților.

Ministerul Sănătății a actualizat anul acesta metodologia concursului național de intrare în rezidențiat pe post și pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenți pot alege, în funcție de punctajul obținut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel național. Până în prezent, rezidenții susțineau concursul într-unul din cele 6 centre universitare în care se organiza concursul și puteau opta doar pentru locurile și posturile disponibile în centrul de concurs si centrul arondat acestuia.

Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfață și de arhitectură a sistemului informatic de repartizare a rezidenților folosit de către Ministerul Sănătății. Astfel, sistemul informatic a putut transmite concomitent procesul de repartizare către toate centrele universitare, precum și opțiunile candidaților și a permis actualizarea în mod automat a tuturor locurile/posturile rămase, la nivel național, pentru a asigura tranparența procesului.

Ca urmare a colaborării dintre Ministerul Sănătății și GovITHub, candidații au putut beneficia de o metodă clară și eficient de prezentare a informațiilor, fapt ce a facilitat procesul de selecție și de repartizare.

Ministerul Sănătății a fost beneficiarul direct al acestei actualizări a sistemului informatic. Pe lângă acesta, beneficiarii indirecți sunt Centrele Universitare din Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, cât și cei 5757 candidați – din care 3728 eligibili.

Realizarea acestui proiect este rezultatul unui efort comun al mai multor membrii din echipa extinsă GovITHub (bursieri, voluntari) și a echipei responsabile de la Ministerul Sănătății, împreună cu reprezentanții centrelor universitare, cărora le mulțumim pentru deschidere.

Programul GovITHub își continuă astfel misiunea de a sprijini instituțiile și administrațiile publice din România să își îmbunătățească serviciile în slujba cetățenilor, prin plus valoare asigurată de sisteme digitale și informatice eficiente, construite pe principiile Open Source, Mobile Ready, Cloud Enabled, Cyber Security & Privacy.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0101 secunde