Rețeta electronică se prescrie obligatoriu

167
Rețeta electronică se prescrie obligatoriu - prescriptie1341150762-1357129994.jpg

Începând cu 1 ianuarie rețetele medicale se prescriu obligatoriu doar în format electronic, după cum arată un comunicat al Casei naționale de Asigurări de Sănătate.

 Astfel, atât medici de familie, cât și cei din cadrul spitalelor au obligația să prescrie tratamentele bolnavilor online și offline, în cadrul unităților spitalicești sau al cabinetelor medicale și chiar la domiciuliu, utilizând softul computerizat. Reprezentanții Casei susțin că orice rețetă prescrisă sub altă formă nu va fi validată în farmacii, iar pacienții nu își vor putea cumpăra medicamentele, indiferent dacă rețetele sunt sau nu compensate.

Pentru a se asigura că problemele apărute în aplicarea acestui program își pot găsi rezolvarea în timp util, Casa națională de Asigurări de Sănătate a stabilit un serviciu de permanență și suport pentru toți utilizatorii acestui soft, care a început la sfârșitul anului trecut și se menține până astăzi.

 Mai mult, medicii au obligația să preia în sistemul propriu, un număr suficient de rețete electronice pretipărite pentru a face față numărului de cereri, mai ales al celor de urgență, adică atunci când nu există conexiune la internet sau curent electric.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3515 secunde