Rețeaua de transplant trebuie dezvoltată în România

215
Rețeaua de transplant trebuie dezvoltată în România - transplant-1340212925.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile sanitare din Ro-mânia se gândesc să adopte măsuri de dezvoltare a rețelei de transplant în sistemul medical românesc. Propunerea vine în urma întâlnirii de ieri a dr. Vasile Cepoi, ministrul Sănătății, cu dr. Francis L. Delmonico, coordonator desemnat de Organizația Mondială a Sănătății în domeniul donării și transplantului, dar și cu o delegație a Agenției Naționale de Transplant, condusă de dr. Irinel Popescu, medic chirurg.
Dr. Vasile Cepoi consideră că transplantul reprezintă, de multe ori, o soluție mai ieftină și mai eficientă decât alte terapii și este de acord că acest domeniu trebuie să se dezvolte mai mult în țara noastră.
"Am fost un susținător al domeniului încă din 2003, când activam ca secretar de stat în minister. Motivul pentru care încă mai avem liste de așteptare la transplant nu este legat de fonduri, care sunt suficiente în programul național, cât mai ales de mentalitatea încă neschimbată în rândul multor medici, dar și a populației", a declarat, ieri, ministrul Sănătății.
În timpul întâlnirii cu specialiștii din domeniul transplantului, ministrul Sănătății a declarat că susține extinderea rețelei de coordonatori din cadrul programului național de transplant. Totodată, s-a vorbit și despre implicarea în domeniul transplantului a medicilor din alte specialități, cum ar fi Anestezia și Terapia Intensivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0307 secunde